Kun etukäteen suunniteltu budjetti on olemassa, on yllättävissäkin tilanteissa toiminta helpompaa. Budjetointi auttaa talouden hallinnassa sitä enemmän, mitä tiukempi tilanne tilalla on.
Edellisvuoden kirjanpito budjetin pohjaksi
WebWakassa budjetin tekeminen on helppoa, sillä suunnitelmaa ei tarvitse aloittaa tyhjästä. Ohjelmassa voi kopioida edellisvuoden kirjanpidon budjetin pohjaksi ja muokata sitä haluamallaan tavalla. Valmistakin budjettia voi vielä muokata vuoden edetessä ja samalla pystyy helposti vertailemaan kuluvan vuoden tilannetta edellisten vuosien budjettiin tai kirjanpitoon. Kun budjetti on tehty, sen kehitystä voi seurata erilaisilla raporteilla.
Tuloslaskelmaennuste ja kassabudjettiraportti budjetoinnissa
Esimerkiksi tuloslaskelmaennuste luo ennusteen koko vuoden tuloksesta. Tässä tuloslaskelmassa alkuvuosi lasketaan toteutuneen kirjanpidon perusteella ja loppuvuosi budjetoiduin luvuin. Toinen hyödyllinen raportti on kassabudjettiraportti, jolla pystytään seuraamaan ja ennustamaan pankkitilin saldoa toteutuneiden ja budjetoitujen lukujen avulla. Raportti näyttää myös alv -velkatilanteen. Kun tekee budjetin, näkee muuttuvassakin tilanteessa helposti mitä toimenpiteitä voi ja pitää tehdä. Näin voidaan myös ajoissa keskustella tilanteesta esimerkiksi rahoittajien kanssa.
Tilan talouden kokonaisvaltainen seuranta WebWakalla
WebWakka kattaa koko tilan talouden kokonaisuuden ja budjettiin pystyy sisällyttämään myös yksityistalouden tilit, jolloin yksityistalouden kulutuksen seuraaminen on helpompaa. Budjetti auttaa talouden ennakoinnissa ja sitä tehdessä tulee samalla myös käyneeksi läpi ja pohtineeksi tilan taloudellista tilannetta. WebWakalla budjetteja voi tehdä yhden vuodessa, mutta tarvittaessa WebWakka Pro -versiolla budjetteja saa luotua jopa viisi tilaa kohden.