Smart Farming – lisäominaisuudet viljely­suun­nit­teluun

Wisun Smart Farming tuo käyttöösi Wisu-viljelysuunnitteluohjelman lisäominaisuudet. Moduulilla voit luoda tehtävätiedostoja ISOBUS-yhteensopiville koneille ja voit mm. tuoda satokartat Wisuun.

Kokeile veloituksetta

Näin hyödyt Smart Farming -moduulista


 • Voit viedä peruslohkojesi rajat Wisusta ajo-opastimelle. Säästät työtä ja aikaa, kun tietoja ei tarvitse näpytellä ajo-opastimelle.
 • Shp-tiedoston viennillä helpotat esimerkiksi dronen kuvaaman alueen rajaamista.
 • Peruslohkojesi rajoja voit viedä Wisusta myös yleiskäyttöisinä shp-tiedostoina
 • Lohkokohtaisista viljelysuunnitelmista laadit helposti paikkakohtaisia työtiedostoja suoraan työkoneellesi.
 • Wisulla tehty työtiedosto tarkentaa lohkolle suunnitellun lannoitteen määrän ja säätää sen työkoneelle paikkakohtaisesti ja automaattisesti.
 • Satokartoista näet kasvukauden lopputuloksen visuaalisesti.
 • Vuosittaiset satokartat pysyvät järjestyksessä ja wisusti tallessa.
 • Kun tarkastelet satokarttaa Wisussa, voit samalla kätevästi tarkastella muita lohkon tietoja, kuten lohkolle tehtyjä lannoituksia, kasvinsuojelutoimenpiteitä yms.
 • Katso video Smart Farming -moduulin toiminnasta
 • Hinta: 90 €/vuosi + 0,65 €/ha/vuosi
 • Smart Farming on Wisun lisäosa, jolla voit hyödyntää tilasi moderneja työkoneita tehokkaasti. ISOBUS TC-GEO -yhteensopiville laitteillesi voit lohkokohtaisesti luoda paikkakohtaisia käsittelyitä. Näitä voivat olla kasvillisuusindeksiin perustuva lisälannoitus, kylvösiemenen määrän muuttaminen kylvölannoituksen yhteydessä tai vaikka muokkaussyvyyden säätö äestyksen yhteydessä.

  Lohkotiedot ajo-opastimelle

  Ajo-opastimet ovat apuna oikean ajolinjan hahmottamisessa, kun työkoneiden työleveydet kasvavat. Ajo-opastimien käyttö edellyttää usein perustietoja lohkoista ja suuren lohkomäärän syöttäminen ajo-opastimeen saattaa olla työlästä. Smart Farming -moduulilla säästät aikaa ja vaivaa, kun voit viedä lohkojesi tietoja suoraan tietyn mallisille ajo-opastimille. Tällä hetkellä tuettuja laitteita ovat Trimble:n mallit: EZ-Guide 250, EZ-Guide 500, CFX-750, FMX-1000 ja TMX-2050. Tämän toiminnon löydät Tilan lohkot -välilehdeltä.

  Tehtävätiedostot täsmäviljelyyn

  Työkoneen ohjaus -välilehden toiminnoilla voit siirtyä lohkokohtaisesta viljelystä paikkakohtaiseen viljelyyn ja pystyt hyödyntämään tehokkaammin työkoneidesi ominaisuuksia. Voit laatia tehtävät ja viedä ne suoraan työkoneellesi. Näin voit keskittyä pellolla työkoneen seurantaan sen säätämisen sijasta. Esimerkiksi paikkakohtainen lannoitus onnistuu näppärästi kasvillisuusindeksiä hyödyntäen. Tilasi tietojen hallinta säilyy helppona, kun et tarvitse enää erillistä ohjelmaa tehtävätiedostojen laatimiseen.

  Satokartat talteen ja kartalle

  Smart Farming -moduulilla voit tuoda ja tallentaa sadonmittauslaitteella (RDS Technologies ja Trimble) keräämäsi satokartat Wisuun sekä tarkastella tallennettuja satokarttoja kasvulohkoittain. Vain sadonmittauslaitteen avulla on mahdollista saada tietoa täsmäviljelytoimien onnistumisesta paikkakohtaisesti ja ilman sitä viljelytoimien kehittäminen lohko- ja paikkakohtaisesti olisi hyvin haastavaa. Wisussa pystyt muokkaamaan satokarttojen visualisointia, jolloin satovaihtelut on aina mahdollista saada näkyville – olivat ne sitten pieniä tai suuria. Nämä toiminnot löydät Satokartat-välilehdeltä.

   

  Kokeile Smart Farming -moduulia veloituksetta

  Kokeile veloituksetta
  Tilaa Minun Maatilani -uutiskirje!
  Tilaamalla Minun Maatilani -uutiskirjeen saat sähköpostiisi joka kuukausi koosteen ajankohtaisista uutisistamme, oppaistamme ja muista mielenkiintoisista sisällöistä. Voit poistua listalta milloin tahansa.

  Please verify that you are not a robot

  Jättämällä meille yhteystietosi hyväksyt tietojesi käyttämisen ja käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla. Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

  Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä!

  Minun Maatilani ohjelmistotuki

  puh. 09 8566 5959 / tuki@mtech.fi